Taxaties

Een taxatie is het inschatten van de waarde van een object. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij huizen, kunstwerken en verzamelobjecten. Bij huizen wordt dit gedaan door een taxateur. Een makelaar kan enkel een waardebepaling geven. Een waardebepaling is een inschatting van de waarde die een woning heeft op het moment van opname, vooral gekeken naar vergelijkbare objecten in de nabije omgeving, en de ervaring van de makelaar. Een taxatie van een object is belangrijk wanneer men dit wil kopen (financieren), verkopen of verzekeren.

Taxatie aanvragen:

Goedhart taxaties heeft meerdere gecertificeerde taxateurs in huis die voor u een taxatie kunnen verzorgen die door banken, verzekeraars en overheidsinstanties zoals bijvoorbeeld de belastingdienst of Gemeente(n) worden geaccepteerd. Goedhart Taxaties is aangesloten bij het NWWI (Nationaal Woning Waarde Instituut).

Hierdoor kunnen wij ook taxaties verzorgen voor de NHG, Woningbouwcorporaties en Bijzonder beheer. Voor taxaties in de regio Rijnsaterwoude, Kaag & Braassem, buitengebied Groene Hart en Alphen a/d Rijn belt u naar ons kantoor in Rijnsaterwoude (0172-509973) of mail het verzoek voor de taxatie /waardebepaling naar: info@goedhartvastgoed.nl.

Voor de regio Leiden en omgeving belt u naar 071-5146056 of mail uw verzoek naar leiden@goedhartvastgoed.

Goedhart Taxaties is één van de eerste gecertificeerde taxatiebureaus in Nederland.

Een taxatierapport kan benodigd zijn in bijzonder veel gevallen. Het is zaak dat u deze taxatie laat uitvoeren door een betrouwbaar, professioneel en deskundig taxateur. De makelaars van Goedhart Taxaties kunnen u van dienst zijn bij het op papier zetten van deze taxatierapporten. De rapporten worden opgesteld door onze SCVM gecertificeerde makelaars welke door alle banken, verzekeringsmaatschappijen, NHG en ‘Vereniging Eigen Huis’ worden geaccepteerd.

Deze rapporten kunnen bijvoorbeeld benodigd zijn voor de volgende zaken:

 • Taxatie voor de aan-/verkoop van een woning
  • Taxatie voor de overdracht van ouders naar kinderen
  • Taxatie voor overdracht van privé naar BV of juist andersom
  • Taxatie in verband met overlijden
  • Taxatie t.b.v. de belasting.
  • Taxatie t.b.v. scheiding en deling

Maar ook voor bedrijfsmatige taxaties bent u bij Goedhart Taxaties aan het juiste adres. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Taxatie voor de aankoop van een bedrijfsobject
  • Taxatie ter bepaling van de huurwaarde
  • Taxatie ter bepaling van de beleggingswaarde
  • Taxatie verband met het vaststellen van de jaarrekening
  • Taxatie in verband met fusiebesprekingen
  • Taxatie in verband met vaststelling aandelenkapitaal voor bijvoorbeeld een B.V.

 Tevens verzorgen wij ook bezwaarschriften voor de Wet Onroerende Zaakbelasting.

Wij taxeren woningen en bedrijfspanden tegen een concurrerend tarief door heel het land, met de nadruk op de driehoek Amsterdam, Utrecht, Rotterdam.

Voor het aanvragen van een taxatie kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen of mailen naar info@goedhartvastgoed.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.