Omschrijving

Bent u op zoek naar een woning met karakter maar ook behoefte aan aandacht. Bekijkt u deze unieke woning in Leimuiden dan eens. Hij moet volledig opgeknapt worden met volop mogelijkheden om deze woning tot een prachtig geheel te maken. Authentieke details, een statige gevel en een ruime kavel van maar liefst 690m² met een diepe tuin met water aan twee zijden. Vroeger waren de naastgelegen woningen een school en deed de woning dienst als directeurswoning van het schoolhoofd.

Het geheel ligt in een klein en gezellig dorp met een actief verenigingsleven en volop watersport- en recreatiemogelijkheden , midden in het Groene Hart en tussen de grote meren het 'Braassemermeer' en de 'Westeinderplassen'. De woning ligt op loopafstand van het centrum met tal van winkels. Binnen 10 minuten zijn de A4 en de A44 bereikbaar met uitvalswegen richting Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en luchthaven Schiphol.

Indeling

Bij binnenkomst komt u in een statige entree die van de voorzijde tot aan de achtergevel loopt. Het geeft toegang tot onder meer twee voorkamers, een achterkamer, de kelder, toilet en keuken met achterliggende badkamer. In de voorkamers komt u nog diverse oude details als ‘glas in lood’ en inbouwkasten tegen. De aan de achterzijde gelegen keuken kijkt uit over de tuin. De achtergelegen ruimte is eerder gebruikt als badkamer maar kan ook een bijkeuken zijn. Hier vind u toegang tot de naastgelegen berging.
Vanuit de hal is er toegang tot de ruime kelder, boven de kelder bevindt zich, iets verheven boven de begane grond, de opkamer. Tussen hal en de opkamer is de trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevinden zich twee grote kamers en een ruime achterzolder met achterliggende kamer. Hier is eenvoudig een grote kamer van te maken. Er is hier ook nog toegang tot een vliering. De ramen aan de voorzijde van het pand zijn nog aan de binnenzijde af te sluiten met de oude luiken.

Tuin

De woning beschikt aan de voorzijde over een nette tuin met voldoende diepte om het statige karakter van de woning te ondersteunen. Aan de achterzijde bevindt zich een zeer diepe tuin die aan de rechter- en achterzijde begrenst is door water.

Bijzonderheden

- Betreft een kluswoning met authentieke details.

- Bouwjaar 1905.
- Woonoppervlakte 171 m2.
- Perceeloppervlakte 690 m2.

- Inhoud 665,65m³. 

- Statige woning tegen kern van Leimuiden!
- Voorzieningen op loopafstand.

Kenmerken